DETAILS, FICTION AND LAPAROSKOPIK VE HISTEROSKOPIK CERRAHI

Details, Fiction and laparoskopik ve histeroskopik cerrahi

Details, Fiction and laparoskopik ve histeroskopik cerrahi

Blog Article

İhmal edilen durumlarda ise iç kanama belirtileriyle acile gitmek zorunda kalınabilir. Bu aşamalara gelmemek için adet gecikmesi yaşadığında en kısa zamanda kontrolünü yaptırıp gebeliğin rahim içine yerleşmiş olduğunu teyit ettirmen önemli. Peki yaşadvertisementığın şeyin dış gebelik olup olmadığını nasıl anlarsın, gel belirtilere bakalım: Kramplar, Hamilelikte Bacak Krampları ile Başa Çıkma Rehberi! Karnın alt bölgesinde duyarlılık,

Gören Hindistan sanıyor ama burası Adana! Siz şaşırsanız da bu sokak lezzetinin taliplisi çAlright

Yukarıdaki risk faktörlerinden herhangi birine sahipseniz, doktorunuzla konuşun. Doktorunuz veya bir doğurganlık uzmanıyla işbirliği yaparak gelecekteki dış gebelik (Ektopik Gebelik) risklerini en aza indirebilirsiniz.

Dış gebelik hikayesi olan kişilerin, tekrarlama riskinden dolayı bir daha gebe kalırlarsa hemen doktora başvurmaları önerilir. Ayrıca Beta HCG ve ultrason takiplerinin de titizlikle yapılması gerektiği konusunda bilgilendirilmeleri önem taşır.

Rahmin iç astarı olan endometrium dokusunun rahim dışında da bulunması fallop tüplerini tıkayabilir ve dış gebelik riskini yükseltebilir.

Ektopik gebelik belirtileri arasında alt karın bölgesinde ağrı, vajinal kanama ve genel rahatsızlık yer alır. Dış gebelik belirtileri şunlardır:

Dış gebeliğin sonlandırılması için yapılan ameliyattan sonra bölgenin temiz ve kuru tutulması gerekir. Bununla birlikte bol sıvı almak, ağır kaldırmamak ve doktorun önerdiği süre boyunca cinsel ilişkiden kaçınmak iyileşme sürecini hızlandıracaktır.

Dış gebeliği teşhis etmek için doktor birkaç test yapacaktır. Bu bir pelvik muayene ve hamileliğin onaylanmasını dış gebelik beta hcg değerleri kadınlar kulübü içerebilir. Bu testler aşağıdakiler gibidir:

Dış gebeliğin elbette ilk nedeni yumurtanın rahimde değil follop tüplerde tutunmasıdır. Gelişme şansı bu bölgede yoktur. Bu nedenle dış gebelik olarak adlandırılan durumla karşılaşılmaktadır.

Dış gebelik normal gebelik gibi sağlıklı ilerleyemez. Döllenmiş yumurta hayatta kalamaz ve büyüyen doku tedavi edilmezse hayatı tehdit eden kanamalara neden olabilir.

Bu sebeple vajinal kanamanın eşlik ettiği şiddetli karın veya pelvik ağrı , aşırı baş dönmesi veya bayılma ve omuz ağrısı gibi dış gebeliğin herhangi bir belirti veya semptomunu gösteren bireyler acil olarak tıbbi yardım almalıdır.

Rahim ağzı gebeliği, döllenmiş yumurtanın rahim ağzına yerleşmesidir. Bu durumda, rahmi besleyen büyük bir kan damarının tıkanması nedeniyle yüksek kanama riski vardır ve vajinal kanamaya neden olur. Bazen, gebelik sona erdikten sonra bile kanama durdurulamaz ve rahmin alınması gerekir.

Bazı dış gebelik oluşumlarında rutin ve sıkı bir takip ile medikal tedavi yeterli olurken bazılarında ise cerrahi müdahale söz konusu olabilir.

Dış gebelikte ameliyat, genellikle kanama ya da adet dışı kanama yapan kitleleri çıkarmak için yapılır. Kadın doğum uzmanının kararına göre doğal yollarla da ameliyat yapılabilir.

Report this page